İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali Hem Sokakta Hem Ekranda Başlıyor
İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali #İTEFsokakta ile 2020 programına tüm hızıyla devam ediyor.
İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlamakta.
Konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:
İTEF-İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali 14-18 Eylül’de Hem Sokakta Hem Ekranda Başlıyor
İTEF2020 haziran ayında gerçekleştirdiği dijital etkinliklerin devamı olarak 14-18 Eylül’de Günebakan Edebiyat-Sokakta temasıyla İstanbul Kitapçısı Kadıköy şubesinde okurlarla buluşacak.
Kontrollü sosyalleşme kapsamında 5 gün sürecek etkinlikler serisinde; Ayfer Tunç, Ertuğ Uçar, İrem Uzunhasanoğlu ve Ezgi Özbek Şenel gibi yazarların yanı sıra çevirmen ve yayıncılar da edebiyatseverlerle buluşacak. İTEF2020 programı fiziksel buluşmaları dijital ve sosyal medya üzerinden yapılacak canlı yayınlarla da takip edilebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin kitapla İstanbul’u buluşturduğu İstanbul Kitapçısı Kadıköy şubesinde gerçekleşecek tüm etkinliklere sosyal mesafe kuralları nedeniyle LCV ile katılım sağlanabilecektir.
Etkinliklere lcv@itef.com.tr adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.
İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali, Kalem Telif Hakları Ajansı’nın girişimiyle 2009 yılından bu yana, kâr amacı gütmeyen bir kurum olan Kalem Kültür Derneği tarafından düzenlenmekte ve hem İstanbul’da hem de Anadolu’nun pek çok şehrinde yerli ve yabancı yazar ile edebiyat profesyonellerini Türk edebiyatıyla, Türkiye’deki kültür sahneleriyle, ülkemiz edebiyatçıları ve yayıncılarıyla buluşturmaktadır. Bu güne kadar 48 ülkeden 467 yazarı ve 32 ülkeden 124 edebiyat profesyonelini ağırlamıştır.
İTEF İstanbul Uluslararası Edebiyat Festivali; yazarlar, yayıncılar, ajanslar, çevirmenler, gazeteciler, edebiyat fonu yöneticileri, edebiyat festivali koordinatörleri ve yayıncılık sektöründeki herkes için bir buluşma noktası olma özelliğini Profesyonel Buluşmalar Fellowship Programı ile perçinlemekte, yazar ve yayıncıların yabancı yayıncılar, editörler, çevirmenler ve yazarlarla iş birliği yapmalarını sağlayan uluslararası bir platform oluşturmaktadır. Her geçen yıl başvurularını arttıran Profesyonel Buluşmalar Programı, bu yıl yayıncılık dünyasının en önemli platformlarından biri olan “Publishing Perspectives”de yayımlanmıştır.